Ananasul, un suculent remediu natural

Am putea spune ca ananasul este cea mai buna dovada a faptului ca nu trebuie sa judecam ceva sau pe cineva dupa aparente. Sub armura sa “intepatoare”, se afla o pulpa delicioasa cu numeroase virtuti nutritive.

Acest fruct exotic, originar din America de Sud, se poate degusta atat in deserturi, cat si in preparatele dulci- sarate. Este recunoscut mai ales pentru nivelul sau de bromelina si mangan iar acest lucru nu degeaba. Un ananas necesita 2 ani de cultura inainte sa ajunga la maturitate.

Ananasul, sursa de bromelina. Compusul ananasului cel mai des evocat este bromelina. Aceasta enzima face lumea sa vorbeasca desprea ea datorita multiplelor sale beneficii pentru sanatate. Are un efect anti-inflamatoriu, anti-tumoral si anti-edem. Are o actiune benefica asupra digestiei si poate ameliora sistemul circulatoriu si cardiovascular.

Foarte bogat in fibre, ananasul te ajuta sa ajungi mai repede la o senzatie de satietate. Pentru a beneficia de virtutile sale, cel mai bine ar fi sa consumi ananas proaspat, macar 160 de grame pe zi. Pentru un aport ideal de bromelina, cel mai bine ar fi sa se consume in jur de 500 de mg de ananas pe zi.

Un fruct foarte bogat in antioxidanti. Ananasul este compus in acelasi timp si din numerosi antioxidanti. Polifenolii sai si flavonoizii sai, in general foarte prezenti si in vegetale, neutralizeaza radicalii liberi si pot contribui astfel la prevenirea unor boli numeroase. Aici intra bolile cronice, maladiile cardiovasculare si cancerul. Acidul galic furnizeaza astfel un numar destul de mare de antioxidanti. Dar nu are un nivel atat de ridicat de antioxidanti ca si portocala, capsuna sau marul.

Ananasul este cel mai bun contra racelilor si artrozei. Concentratia sa importanta de bromelina face din ananas un remediul eficient contra racelii. Conform studiilor recente, in medie, bromelina din ananas poate sa reduca timpul bolii cu 8-6,5 zile. Asta in raport cu o raceala tratata cu un tratament conventional. Iar proprietatile anti-inflamatorii ale ananasului sunt recunoscute si in caz de artroza. Fara efecte secundare, bromelina, asociata cu tripsina si cu rutina, este la fel de eficienta ca si un anti-inflamator non steroidian clasic. Ananasul este si un excelent vermifug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *