Ce înseamnă o alimentație anti-celulită?

Celulita este cea mai frecvent întâlnită problemă la femei. Este cea mai sâcâitoare, cea mai „încăpăţânată” dar şi cea mai greu de rezolvat. Iar curele de slăbire nu sunt de mare ajutor pentru a scăpa de ea. Nu trebuie să mănânci mai puţin ci mai bine şi să privilegiezi în farfurie alimentele anti-celulită.

Adoptă în viaţa de zi cu zi o alimentaţie cât mai variată şi mai echilibrată care să conţină alimente foarte colorate. Nutrienţii din fructe şi din legume acţionează în sinergie pentru a drena apa şi pentru a te ajuta să scapi de pielea cu aspect de coajă de portocală. Potasiul este cel care favorizează echilibrul hidric, antioxidanţii întăresc vasele de sânge, diminuează permeabilitatea lor şi asigură o bună fluiditate a sângelui. Vitamina C din fructe şi din legume este cea care poate contribui la formarea de colagen pentru o piele mai elastică.

Cu cât ai mai multă culoare în farfurie, cu atât vei consuma mai mulţi antioxidanţi. Pentru drenaj consumă cât mai multe ridichi negre, sparanghel, praz, varză sau fenicul care sunt foarte bogate în potasiu.

Selectează cu grijă grăsimile şi zahărul. Zaharurile cu un indice glicemic ridicat sunt cele care pot provoca hiperglicemia care favorizează stocarea energiei şi glicarea colagenului care poate duce la formare celulitei. Deci gata cu produsele mult prea dulci sau cu feculenţii mult pre rafinaţi. Consumă cereale semi-integrale sau integrale, leguminoase şi fructe. Foloseşte cât mai des uleiuri vegetale, carnea slabă şi peştele gras.

Dar nu ar trebui să te privezi de oleaginoase şi de avocado care sunt bogate în grăsimi bune. Ai grijă însă la aportul lipidic total al meselor.

Limitează consumul de sare şi de produse procesate industrial. Sodiul este cel care reţine apa în celule şi favorizează pielea cu aspect de coajă de portocală în asociere cu celulele adipoase. Şi produsele procesate conţin molecule care reţin apa şi care modifică textura celulelor.

Un comentariu la „Ce înseamnă o alimentație anti-celulită?

  1. Asa este si cu noi oamenii 123moviesla nu avem credinta, suntem usor de manipulat si credem orice vrem sa auzim de la religie pana la stiinta, vrem cu orice pret sa aflam care este scopul nostru aici dar nu vom afla niciodata un raspuns satisfacator. Din punctul meu de vedere este un miracol ca eu exist si interactionez cu altii, ceea ce mi se pare fantastic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *