Ceaiul mate, cea mai sănătoasă alternativă la cafea

Ceaiul mate. Acest nume îţi spune ceva? Cu siguranţă că l-ai auzit pomenit şi la campionatul Euro 2016 deoarece fotbalistul Antoine Griezmann este mare fan. Despre ce este vorba? Despre un ceai obţinut cu ajutorul plantei yerba mate, o plantă originară din America de Sud. Frunzele sale sunt infuzate pentru a se obţine cel mai adesea o băutură comparabilă cu celebra cafea.

De ce este comparat ceaiul mate cu savuroasa cafea? Pentru că este bogat în cafeină. Nu conţine însă atât de mult ca şi cafeaua. Are în plus o mulţime de beneficii pentru sănătate, cu condiţia de a fi băut în cantităţi moderate.

De sute de ani, ceaiul mate este folosit ca şi un medicament şi ca şi un tonic de către cei din Brazilia sau Paraguay. Este foarte bogat în antioxidanţi, cu aproximativ 90% mai bogat decât ceaiul verde, dar şi în vitamine – A, C, E, B1, B2, B3, B5 sau minerale- calciu, fosfor, seleniu, zinc… Sună foarte bine. Nu-i aşa?

Cafeina pe care o conţine ceaiul mate este într-adevăr un excelent stimulant pentru sistemul nervos. Atenţia, memoria, concentrarea şi performanţele intelectuale vor fi stimulate dar nu vei mai fi atât de agitat din cauza cafeinei pe care o conţine cafeaua sau alte băuturi excitante. Ceaiul mate este cel mai bun energizant natural deci. Se recomandă celor care depun un efort fizic intens sau care practică o activitate fizică regulată. Vei fi mult mai rezistent la efortul atât fizic cât şi mental datorită mateinei din ceai. În plus, este cea mai bună idee pentru a diminua stresul şi a ameliora digestia. Dar şi pentru a scădea nivelul de colesterol rău.

Ceaiul mate se mai poate folosi cu foarte bune rezultate pentru a alunga senzaţia de foame în cadrul unui regim. Infuzia de mate se poate consuma atât dulce cât şi natur, în orice moment al zilei. O mulţime de beneficii deci faţă de cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *