De ce ar trebui să înlocuiești zahărul cu siropul de agave?

Obţinut din seva cactusului cu acelaşi nume, nectarul sau siropul de agave este un îndulcitor natural foarte benefic pentru sănătate. Folosit de foarte multă vreme în Mexic de către azteci, siropul de agave este unul foarte apreciat datorită gustului său lejer.

Este ideal pentru a înlocui zahărul alb rafinat clasic, având o mulţime de avantaje. Ar fi vremea să îl încerci şi tu. De ce?

S-a dovedit că un consum excesiv de zahăr alb rafinat este nociv pentru sănătate. Aici se distinge siropul de agave deoarece are un indice glicemic foarte scăzut în raport cu zahărul alb sau cu mierea. Asta nu înseamnă însă că îşi pierde puterea de îndulcire.

În plus, siropul de agave este indicat celor care au un nivel ridicat de trigliceride sau de colesterol rău. Dar şi celor care suferă din cauza diabetului de tip 2, putând regla nivelul de insulină.

Siropul de agave are o mare putere de îndulcire. Siropul de agave este cu 40% mai puternic atunci când vine vorba despre îndulcire decât zaharoza, conţinând în acelaşi timp mai puţine calorii. Astfel, cantitatea necesară pentru îndulcire se va reduce dar vei obţine acelaşi gust. 2 linguri de sirop de agave sunt de ajuns pentru a înlocui 100 de grame de zahăr.

Siropul de agave are cele mai interesante calităţi nutriţionale. Chiar dacă are mai puţine calorii, siropul de agave conţine în mod natural şi fier, calciu sau potasiu, magneziu, săruri minerale şi siliciu. Alături de calciu, siliciul are un rol foarte important pentru a preveni osteoporoza.

Siropul de agave are un gust destul de neutru, are o culoare asemănătoare cu cea a mierii, o textură cremoasă şi se poate folosi atât în preparate reci cât şi calde. Se poate folosi pentru a îndulci iaurturile, brânza, prăjiturile, marmelada, clătitele sau chiar în reţetele dulci-sărate.

Un comentariu la „De ce ar trebui să înlocuiești zahărul cu siropul de agave?

  1. Gone Girl (2014) pe watchseries

    6.5/10 – Sunt dezamagita, ma asteptam la mult mai mult. Toate intoarcerile de situatie sunt previzibile, multe chestii neglijente in scenariu, pur si simplu nu inteleg cum de are acest rating. Pike are ceva sclipire uneori, dar cam atat, restul sunt extrem de plati.

    Nu pot sa nu ma gandesc la alte filme de regizate de Fincher, cum ar fi Se7en (8.5/10), Fight Club (8.5/10), The Game (8/10), Alien (9/10) si stau si ma intreb daca nota pe imdb nu este datorata acestora. Si cand incep sa compar scenarii sau jocul actorilor, mai ca-mi vine sa-i dau si mai putin, lol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *