Lacul Titicaca și insulele sale peruviene

Cine nu a auzit de lacul Titicaca? Acest lac legendar, cu o adâncime de 280 de metri se întinde pe o suprafață de 6900 km² și este situat la granița dintre Bolivia și Peru. Deține titlul de cel mai înalt lac navigabil din lume. An de an, mii de turiști își fac apariția în zonă, cu toții animați de aceiași curiozitate: vizitarea insulelor și regiunilor înconjurătoare.

Islas Uros. În realitate, insulele Uros nu sunt niște insule în adevăratul sens al cuvântului, compuse din pământ și pietre. Insulele Uros sunt insule flotante ceea ce înseamnă că localnicii nu au pământ sub picioare ci un fel de stuf cunoscut în regiune sub numele de Totora. Conform unei legende, localnicilor de pe insulele Uros le curge sânge negru prin vene.

Insula Taquile este situată la trei ore distanță cu vaporul de orașul Puno și se întinde pe o suprafață de 11 km² și este cea mai vizitată regiune de pe latura peruviană. Odată ajuns pe insulă vei fi nevoit să urci 500 de scări din piatră. Chiar dacă accesul este puțin mai dificil, panorama care te așteaptă este pur și simplu superbă. Insula este locuită de 350 de familii iar casele nu au nici electricitate, nici apă curentă, locuitorii fiind cunoscuți pentru faptul că și-au păstrat stilul de viață ancestral.

Insula Amantari este mai puțin vizitată de turiști. Spre deosebire de insulele Taquille și Uros, insula Amantari nu a căzut victima afluenței turistice oferindu-le celor sosiți în zonă liniște și relaxare. Insula adăpostește câteva vestigii arheologice.

Insula Suasi este situată pe latura de est a lacului Titicaca. Insula acoperă o suprafață de 44 de hectare. Mai puțin cunoscută și mai puțin dezvoltată decât restul insulelor peruviene, insula Suasi este dotată cu un hotel cu vocație ecoturistică ai cărui clienți pot practica surf, pescuit și scufundări.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?