Locuri și orașe superbe din Sri Lanka

Sri Lanka este o destinație superbă ce dispune de o mulțime de atuuri pentru iubitorii de natură și relaxare. În ultima perioadă, industria turistică din Sri Lanka s-a dezvoltat rapid spre plăcerea pasionaților de călătorii.

Primii pași te vor duce cu siguranță spre Colombo, capitala. Chiar dacă, de obicei, turiștii nu stau prea multă vreme în capitală, există o mulțime de motive excelente de a face acest lucru. Chiar dacă capitala are o mulțime de atuuri, un turist aflat în Sri Lanka este mai interesat de descoperirea patrimoniului bogat și a peisajelor suprinzătoare, a plajelor de vis și a istoriei tumutltoase.

Triunghiul cultural
Situat în centrul capitalei, așa-numitul triunghi cultural necesită în jur de două zile de descoperire pentru a profita de plin de această bogăție culturală.

1.Anuradhapura
Oraș sfânt și fosta capitală, Anuradhapura adăpostește o mulțime de palate și mănăstiri precum palatul Mahasena, Jetavanarama sau Kiri Vehera. Orașul este înscris în patrimoniul UNESCO.

2. Polonnaruwa
Călătorii vor trece prin orașul Polonnaruwa, o altă fostă capitală pentru a admira imensa statuie a lui Buddha, cu o înălțime de 18 metri. Inscris în patrimoniul UNESCO, turiștii pot descoperi aici palate, temple și mănăstiri. Bicicleta este cel mai apreciat mijloc de transport de turiștii sosiți în regiune.

3. Dambulla și Sigirya
Pentru a admira celelalte statui ale lui Buddha, direcția spre orașul Dambulla care adăpostește o mulțime de temple. Aici vei observa o mulțime de maimuțe care au devenit paznicii locurilor. La poalele unei coline se află templul de aur, cunsoscut pentru statuia lui Buddha înaltă de 30 de metri.

Ieșind din Dambulla vei observa stânca Sigirya (stânca leului), cea mai cunoscută atracție turistică din Sri Lanka.

4. Kandy, un alt oraș sacru
Kandy este al doilea oraș ca mărime din Sri Lanka, după Colombo. Ajuns aici, trebuie să vizitezi neapărat una din cele mai frumoase grădini botanice din lume, Peradeniya, celebră pentru colecția sa superbă de orhidei și pentru aleea cu palmieri regali.

5.Galle, un oraș colonial
Fostă colonie și oraș fortificat unde poți descoperi vechi construcții coloniale, Galle este un oraș superb. Clasat în patrimoniul mondial UNESCO, principalele atracții ale orașului Galle sunt fortificațiile situate pe malul mării și vechiul oraș în care timpul pare să stea pe loc.

Un comentariu la „Locuri și orașe superbe din Sri Lanka

  1. The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water (2015) pe 123movies free

    Piratul Burger Beard caută cu disperare ultima pagină dintr-o carte magică: orice plan malefic scris în ea se transformă în realitate. Faptele piratului pun în pericol întreg oraşul Bikini Bottom, iar SpongeBob şi prietenii săi încep o călătorie plină de peripeţii pentru a împiedica dezastru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *