Nu pierzi nimic dacă-ți produci singur unele alimente

Încă de mici am fost învățați că trebuie să cumpărăm cât mai multe lucruri de la magazin, că suntem dependenți de ei (producători, corporații, magazine, conducere) și că dacă vom încerca să ne producem singuri ceva alimente, în loc să le cumpărăm, vom pierde timp, bani și alte resurse.

Problema e că nimeni nu calculează orele pe care va trebui să le stea în pat, zăcând, datorită mizeriilor care se găsesc în majoritatea hranei pe care o cumpărăm de la magazin și chimicalelor pe care le băgăm în organismul nostru zi de zi.

Tocmai din acest motiv am renunțat la așa-zisele oportunități ale unui oraș măricel și m-am mutat la destui km de acesta, într-un sat liniștit, pentru a putea să-mi produc cât mai mult din alimentele care-mi sunt necesare. Principalul avantaj de început pe care l-am avut a fost faptul că știam cât de cât cu ce se mănâncă statul la țară și m-am descurcat binișor.

Pe parcurs lucrurile au devenit și mai bune (dar uneori și mai grele), mai ales în perioada în care recoltam fructe și legume 100% naturale pentru care muncisem din greu. Un alt avantaj de care m-am bucurat din plin a fost faptul că natura job-ului meu, dacă-i pot spune așa, mi-a permis să lucrez de oriunde dacă aveam la mine un laptop.

Nu sunt ipocrit, avem nevoie și de unele lucruri de la magazin dar de ce să cumperi mere din supermarket în loc să întinzi mână și să-l iei din pom? Faptul că m-am mutat la țară m-a ajutat să economisesc destul de mult (deși banii nu reprezintă vreo valoare pentru mine, chiar dacă e rău când nu-i ai) iar recordul meu personal e de doar 30 lei cheltuiți într-o lună pe chestii de la magazin, restul alimentelor pe care le-am folosit fiind produse chiar de mine, acasă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?