Porridge – patru motive pentru care ar trebui să îl consumi

Prezent pe masă la micul dejun al anglo-saxonilor, celebrul porridge sau terci de cereale, începe să fie din ce în ce mai popular şi pe la noi. Dar cum se explică această popularitate bruscă? Şi de ce ar trebui să îl consumi şi tu?

Despre ce vorbim însă? Sănătos, hrănitor şi gurmand, terciul este un fel de mix de cereale pe bază de fulgi de ovăz şi lapte vegetal sau animal. Este cea mai bună idee pentru un mic dejun sănătos, savuros, fiind foarte uşor de preparat în acelaşi timp.

Top patru beneficii ale terciului.

Este un atu de preţ pentru sănătate. Diminuând riscurile de a suferi de unele boli cardiovasculare şi ameliorând în acelaşi timp efectele acestor boli dacă ele sunt deja prezente, terciul este de mare ajutor şi atunci când vine vorba despre reducerea nivelului de colesterol rău şi prelungirea speranţei de viaţă.

Constituie o masă foarte hrănitoare. Terciul are o putere imensă atunci când vine vorba despre senzaţia de saţietate. Te ajută să scapi foarte uşor de ronţăitul dintre mese şi să slăbeşti pe termen lung. Iar ovăzul din terci este cel care captează zahărul şi grăsimile şi nu le lasă să se stocheze.

Este foarte bogat în nutrienţi. Foarte bogaţi în fibre, proteine, fier, fosfor sau magneziu, fulgii de ovăz care fac parte din terci sunt aliaţi de preţ atunci când vine vorba despre sănătate. Cu ajutorul lor, îţi vei face plinul de nutrienţi încă de dimineaţă.

Terciul se poate prepara în 1001 feluri. Poţi prepara fie un terci sărat, fie un terci dulce şi poţi folosi orice tip de ingredient doreşti. Poţi folosi mere, banane, fructe roşii, scorţişoară, căpşuni, seminţe, sirop de agave, nuci, chiar şi bucăţele de ciocolată. Dar şi unele super alimente precum goji.

Un comentariu la „Porridge – patru motive pentru care ar trebui să îl consumi

  1. Source Code (2011) pe Couchtuner
    Filmul are o idee interesanta si captivanta, dar un pic e monoton si limitat si totul se desfasoara in tren, e ok dar se putea si mai bine, Nota personala : 7,5/10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *