Prefer filmele În locul cărților

Vă place să citiți? Pentru mine e o pasiunea nedescoperită încă. Am citit ce aveam de citit la școală și în liceu, mai bine zis, o parte din ceea ce ni s-a cerut și mi-a plăcut. Dar dacă ar fi fost să citesc din plăcere, nu aveam motivația necesară. Chiar și de acestea obligatorii mă apucam cu greu.

Nu mă deranjează să citesc, dar anumite povestiri mi se par chiar banale. Sunt mai mult închipuiri, greu probabile, ale unui tip care își trăiește viața de pe urma cititorilor. În general am o părere rea despre tot ce e scris, din asta excluzându-se manualele, cărțile de specialitate în general și știrile. Desigur că mă refer la acele știri care sunt cu adevărat știri, nu povești despre cum și-a dat unu foc la casă sau ce mai face Oana.

În schimb, cărțile după filme, îmi plac. Deși multe dintre ele nu sunt deloc reușite, le acord o șansă. Mulți din jurul meu citesc și îmi spun cum sunt anumite cărți, le place să povestească, mie să ascult. În general acord câte o șansă la orice. Nu refuz fără motiv sau pentru că altor persoane nu le place acel lucru. Chiar și muzica, serialele și orice mai poate crea polemici.

Am câteva cărți interesante, mai bine spus e-book. Nu am o bibliotecă, doar s-ar pune praful pe ea, nu am cărți. Dar nu m-am apucat să le citesc. Știu că îmi vor plăcea, dar nu am acel ceva necesar să mă facă să le încep. Îmi e și frică. Am boala aceea de a vedea totul cât mai repede. Odată ce găsesc un serial, nu-l las până nu văd fiecare episod, dacă îmi place. Renunț chiar și la ceea ce ar trebui să fac pentru asta. Cel mai greu a fost cu Dr. House, care are 8 sezoane. O carte cum ar fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *