Sfaturi pentru o viață ordonată

În momentul în care m-am mutat singur, plecând din casa unde locuiam cu părinţii mei, m-am confruntat cu cea mai dezordonată şi grea perioadă din viaţa mea dat fiind faptul că nu ştiam mai nimic despre cu ce se mănâncă statul singur într-un apartament.

Casa mea era vraişte. Hainele erau peste tot, praful creştea pe zi ce trece, frigiderul avea în el doar sticle de cola iar prin bucătărie se găseau doar cutii de pizza. La început pot spune că mă simţeam chiar bine în dezordinea mea.

Pe parcurs însă mi-am dat seama că e chiar foarte incomod şi trebuie să fac o schimbare fiindcă aşa nu se mai poate. Aşadar, dacă şi voi treceţi prin astfel de perioade ar fi bine să ţineţi cont de sfaturile din lista de mai jos fiindcă o viaţă dezordonată nu înseamnă decât eşec.

• Dormi regulat – dacă vei avea un program de dormit haotic, asta însemnând să te culci în zorii zilei sau să dormi doar 2-3 ore pe noapte şi 2-3 ore după-amiaza atunci poti fi sigur că viaţa ta este departe de a fi ordonată. Un program de somn bine stabilit va cântări mult.

• Fă-ţi curăţenie în casă – o casă cu haine aruncate peste tot, resturi de mâncare fără număr şi praf de 3cm în mod cert nu te va ajuta să-ţi pui ordine în viaţă şi să o duci mai bine aşa că fă-ţi acum curăţenie generală în casă şi garantat te vei simţi mai bine.

• Gâteşte – deşi mulţi nu dau importanţă acestui factor, e altă viaţă atunci când găseşti pe masă o supă caldă decât o cutie cu pizza.

În concluzie aflaţi că fără un plan pus cât de cât la punct nu veţi reuşi să faceţi nimic, aşadar ordinea este esenţială în viaţă, ea putând să facă cu uşurinţă diferenţa între plăcere şi neplăcere şi între succes şi eşec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *