The Vault (2021): un jaf original pe fondul Cupei Mondiale de fotbal

The Vault (2021) este un thriller eficient care mizeaza pe cautarea istorica a unui grup de experti in obiecte de arta transformati in jefuitori de banci din necesitate.

Cand stiinta se afla in serviciul istoriei
Jaume Balaguero, realizatorul filmului horror REC isi pune la bataie talentul in The Vault si tine in suspans spectatorii prin intermediul mai multor rasturnari de situatie. Toate ingredientele unui thriller reusit sunt reunite in acest film de 90 de minute, 90 de minute de pura adrenalina. Ne atasam rapid de aceasta poveste a jafului seifului din Banca Spaniei, despre care se spune ca este de nepatruns, cu toate acestea jefuit in timpul retransmisiei in Spania a finalei Cupei Mondiale de fotbal din 2010.

Intai si intai, trebuie sa spunem ca The Vault este intalnirea improbabila dintre doua lumi. Pe de o parte, un grup de vanatori de opere de arta care nu se tem nici de riscuri, nici de provocari: Walter, James, Lorraine si Klaus. Acestia descopera pe fundul unui vapor scufundat in apele spaniole in secolul XVIII, o comoara inestimabila de care nu prea au timp sa profite. Autoritatile au refuzat ideea ca britanicii sa isi insuseasca aceasta comoara si inchid aceasta comoara in seiful aflat in Banca Spaniei.

Pe de alta parte il avem pe inginerul supradotat Thom Laybrick, dorit de mai multe universitati londoneze insa care nu este sedus nici de imensele sume de bani propuse, nici de domeniile de cautare. Walter, ajutat de mai tanara sa protejata Lorraine ii atrage atentia lui Thom si il invita pe aceasta din urma la Madrid.

Walter are o ambitie mare, aceea de a dejuca ingineria sistemului securitar bancar, considerat miraculos timp de mai bine de 70 de ani.
The Vault (2021) a inceput sa fie difuzat pe Canal+ incepand cu data de 30 aprilie 2021. Un film care reuseste sa se ridice la inaltimea promisiunilor facute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *